250gr blåbær (her er brugt frosne bær)
110 gr stødt melis
1 spsk. limsaft (brug evt og i en snæver vending limesaft fra plasticflaske).
½ stang vanilje
3 blade husblas
3 dl. fløde
Denne blåbærcreme bruger jeg,når jeg mangler en "mellemlægscreme" til en hjemmebagt chokoladekage.Cremen smager utroligt godt og har en meget flot farve.Ungerne er vilde med den..
- Tag en kasserolle og kom blåbærene deri.
- Tilsæt sukkeret
- Tilsæt vaniljestangen
- Tilsæt limesaften
- Udblød husblassen i koldt vand i ca.10 minutter.
- Kog blåbærene godt igennem
- Tag bærene af varmen
- Tag vaniljestangen op af sammenkoget.
- Tag en stavblender og pure bærene (alt efter smag)man behøver ikke mose bærene.
- Vrid det kolde vand fra husblassen
- Kog husblassen direkte ned i de varme bær og rør godt rundt i massen.
- Pisk fløden stiv.
- Vende den ned i bærene og pisk rundt,så massen bliver homogen.
- Massen hældes i en skål og stilles i køleskabet et par timer inden du anvender den i din lagkage eller som "mellemlægscreme" i din chokoladekage.