torsdag den 11. april 2013

Blåbærcreme

250gr blåbær (her er brugt frosne bær)
110 gr stødt melis
1 spsk. limsaft (brug evt og i en snæver vending limesaft fra plasticflaske).
½ stang vanilje
3 blade husblas
3 dl. fløde

Denne blåbærcreme bruger jeg,når jeg mangler en "mellemlægscreme" til en hjemmebagt chokoladekage.Cremen smager utroligt godt og har en meget flot farve.Ungerne er vilde med den..


  1. Tag en kasserolle og kom blåbærene deri.
  2. Tilsæt sukkeret
  3. Tilsæt vaniljestangen
  4. Tilsæt limesaften 
  5. Udblød husblassen i koldt vand i ca.10 minutter.
  6. Kog blåbærene godt igennem
  7. Tag bærene af varmen
  8. Tag vaniljestangen op af sammenkoget.
  9. Tag en stavblender og pure bærene (alt efter smag)man behøver ikke mose bærene.
  10. Vrid det kolde vand fra husblassen
  11. Kog husblassen direkte ned i de varme bær og rør godt rundt i massen.
  12. Pisk fløden stiv.
  13. Vende den ned i bærene og pisk rundt,så massen bliver homogen.
  14. Massen hældes i en skål og stilles i køleskabet et par timer inden du anvender den i din lagkage eller som "mellemlægscreme" i din chokoladekage.