fredag den 17. maj 2013

Florentinsk rejeroulade m/.rød kaviar dressing



FLORENTINSK  REJEROULADE MED RØD KAVIAR  DRESSING ( lækker forret)

Til 4 personer,som spiser normalt.

Ingredienser 

50 gram smør eller margarine
1 dl . mel
2 dl. mælk
2 dl fløde
80 gram frossen spinat
1 tsk salt
½ tsk bagepulver
3 æggeblommer
3 æggehvider

Fyld 

1 dl. creme fraiche
1 dl mayonnaise
2 spsk. frisk dild
2 spsk. frisk purløg
200 gram rejer uden skal

Pynt 
Ciron i tynde skiver
Frisk dild og frisk purløg


Rouladen laver du i et snup tag på denne nemme måde.

  1. Bag smør og mel sammen i en gryde.Hæld mælk og fløde  i  under stadig omrøring/piskning og lad det koge sammen i nogle minutter.
  2. Tag gryden af varmen.
  3. Pres væden ud af den optøede spinat og hak den meget fint med en kniv. Inden du rører den i gryden sammen med æggeblommerne,bagepulver og salt.
  4. Pisk æggehviderne meget stive og vend dem meget forsigtigt i blandingen.
  5. Fordel dejen på en bradpande ( ca. 30x40cm) ,hvor du har lagt et stykke velsmurt bagepapir (smør margarine på papiret) 
  6. Rouladen bages  ved 200 grader  i ganske almindelig ovn i 20-25 minutter.
Rouladebunden hæver voldsomt op i ovnen..måske revner den...Den skal nok blive fin alligevel.

--------------

Løft forsigtigt bagepapirer med den bagte rouladebund ud af bradpanden og  lad den afkøle under et fugtigt viskestykke.  Det gør blandt andet,at rouladen køler hurtigere ned og ikke bliver hård og dermed svær at rulle rundt med fyldet i.

Fyldet laves sådan
----------------

  1. Rør creme fraichen og mayonnaisen sammen og fordel det på bunden.
  2. Drys med fintklippet dild og purløg
  3. Hak ca 150 gram rejer grodt med en kniv. Gem resten til pynt
-----------------------
  1. Fordel de hakkede rejer på rouladebunden
  2. Rul forsigtigt bunden sammen til en roulade. Bagepapiret bruges som hjælp,når du ruller.
  3. Pak rouladen ind i staniol eller plastfolie og sæt den i dit køleskab i et par timer.
  4. Skær rouladen i pæne skiver og pynt med resten af rejerne ,citronskiverne og klippet dild og purløg.
------------------------------------
RØD KAVIAR DRESSING

2 DL. CREME FRAICHE
ET GLAS RØD KAVIAR
SALT OG PEBER

BLAND DET HELE SAMMEN
------------------------------------------------------------------------

EN IDE´ !

PRØV OG LAV EN ROULADE  OG TILSÆT SKINKESTRIMLER I STEDET FOR REJER. OG KOM FINT KLIPPET DILD OG PURLØG I DRESSINGEN I STEDET FOR RØD KAVIAR.