Gammeldags æblekage med makroner og masser af piskefløde.Pyntet med ribsgelé og mandelsplitter.
Mor Mariann´s æblekage:
Til 4 personer (der er vilde med æblekage)
600 gr æbler
150 gr sukker
2 spsk vaniljesukker
1-2 dl vand
Fyld: 400 gr. makroner
Pynt :
500 ml piskefløde
25-50 gr.mandelsplitter
Ribsgelé (kan udelades..ellers.. brug en almindelig syltetøj efter din smag).
Skyld og skræl æblerne ( fjern kernehuset og ALLE ormene ;-)
Skær æblerne i mindre stykker
Smid dem op i en gryde
Tilsæt vandet
Sukkeret
Vaniljesukker (du kan evt.bruge en ½ stang vanilje og skrabe kernerne ud og masse dem sammen med lidt sukker.
Sæt gryden på en kogeplade
Skal koge ca.15 minutter. Du skal vende rundt i det med jævne mellemrum mens det småkoger. Mos æblerne lidt med din grydeske (for at hjælpe dem lidt på vej).... Koges til de er møre og lækre.
Smages til med evt. mere sukker og vaniljesukker...Prøv dig frem ;-)
Fif og finurlighed...........
Synes du, din æblemos/grød er blevet for tynd...kan du godt ryste 2 spsk. kartoffelmel sammen med 1 dl.vand for en jævning. I en tynd stråle rører du lidt af meljævningen i af gangen... i grøden. Til den får den konsistens, du ønsker ( selvfølgelig mens grøden står og koger på lavt blus på kogepladen) nu skal du røre, for ellers brænder den på bunden af gryden.(møg træls at gøre rent bagefter)
Husk! Grøden bliver altid tykkere,når den er helt afkølet.
Nu er din grød færdig.
Hæld det halve af grøden i en glasskål (skyld lige skålen med koldt vand..så er du sikker på den ikke springer,når den varme masse hældes i).
Knus makronerne og drys dem over æblerne
Resten af grøden hældes over.
Stilles på køl et par timer.(tildækket)
Pisk fløden stiv (tilsæt evt. 1 tsk. sukker..hvis du har råd..sukker er blevet alt for dyrt)
Hæld fløden henover æblekagen.
Drys med mandelsplitter
Pynt med små klatter ribsgelé
(Skriv lige,når du serverer den..så kigger jeg måske forbi og smager den ;-)