
Super lækkert tilbehør til Mortens Anden.Jeg lavede denne rå rødbedesalt i lørdags,da vi holdt Mortens Aften..Mortens Aften er mandag og en meget træls dag at holde familie tamtam på.Alle skal op og jobbe den næste morgen og ungerne skal i skole og børnehave,dagpleje og vuggestue..så vi holdt det altså på forskud.Det var min opgave..som sædvanligt at lave maden..osse mig der er helt vild med alle traditionerne..finder enhver given lejlighed til at lave lidt mad.. og gerne til mange.Og heldigvis gider folk komme hver gang jer vil fejre noget og bare lave lidt hygge tamtam.Og der bliver dækket op med det gamle sølvtøj og det gamle aluminia porcelæn.Sådan er det bare..Ja,og stearinlys og servietter..intet mindre ;) Og alt det "gamle" må selvfølgelig ikke komme i opvaskeren...Jamen,sådan er det bare..Vi hjælpes ad.Nå ,tilbage til rødbedesalaten.Jeg laver meget mad på "slump",du ved uden opskrift, fordi jeg har lavet det siden ruder konge var knægt og kan huske opskrifterne i hovedet..Hovedet har været lagt i blød,så nu nedfælder jeg lige opskriften,hvis du kun have interesse i at lave salaten.
Til 4 personer,som spiser normalt skal du bruge....
2 rødbeder (ca.400-500gr)
2 æbler (fx. Ingrid Marie æbler eller andre)
ca.30 gr høvlet peberrod (du kan bare købe en lille bøtte i Bilka.Du ved det til roast beef smørrebrødet).
Til dressingen
4 spsk hvidvin
1 spsk sukker
1 spsk vand
Pynt
Hakkede valnøddekerner
Skræl rødbederne og riv dem på et råkostjern. Og kom dem i en skål.Skræl æblerne og skær dem i fine små stykker.Blandes sammen med rødbederne.Hak den høvlede peberrod fint og bland det sammen med rødbederne og æblerne.Tag hvdvin,sukker og vand og bland det sammen og hæld det over salaten og vend rundt..Hak valnødderne groft og top salaten med dem...Og salaten er klar...Den bliver super kanon god,hvis den får lov at trække lidt inden serveringen..Smager osse godt dagen efter med lidt rosiner i.
 |
Jeg lavede også lidt perlebyg med æblestykker i ..min svigersøn er vegetar,så lige noget for ham.
GOD MORTENS AFTEN |