fredag den 18. januar 2013

Det er hundekoldt og derfor tid til supper i alle mulige variationer. Min favorit suppe er kartoffelsuppe,som smager godt,er sund og hurtigt lavet.De fleste børn er vilde med suppen.

Kartoffelsuppe til 2 personer.

Ingredienser :                                                                              
  • 2 porrer
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g. kartofler
  • 150 g. knoldselleri
  • ½ l. oksebouillon (evt. fond fra kogte oksekraftben)
  • evt. 1 laurbærblad
  • lidt frisk timian (tørret timian kan evt.bruges)
  • 75 g. bacon i tern
  • salt og peber

Du gør sådan:

  1. Snit det hvide af porrerne i skiver og skyl i koldt vand.
  2. Pil hvidløget og hak det med en kniv
  3. Skræl kartoflerne og knoldselleri og skær det hele i grove stykker.
  4. Varm olien op i en gryde.
  5. Svits porrer og hvidløg.
  6. Tilsæt kartofler og knoldselleri
  7. Tilsæt bouillon,laurbærblad og timian og lad det simre under låg.
  8. Steg baconen på en pande uden fedtstof.
  9. Lad baconen dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
  10. Fjern laurbærbladet fra suppen
  11. Purer suppen med en stavblender.
  12. Kom suppen tilbage i gryden
Varm suppen op igen og smag til med salt og peber.

Suppen serveres med bacon drysset på toppen. Hertil kan spises hjemmebagte suppehorn eller flütes.

Billeder senere...Kan ikke uploade pt.