Kartoffelsuppe til 2 personer.
Ingredienser :
- 2 porrer
- 1 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 500 g. kartofler
- 150 g. knoldselleri
- ½ l. oksebouillon (evt. fond fra kogte oksekraftben)
- evt. 1 laurbærblad
- lidt frisk timian (tørret timian kan evt.bruges)
- 75 g. bacon i tern
- salt og peber
Du gør sådan:
- Snit det hvide af porrerne i skiver og skyl i koldt vand.
- Pil hvidløget og hak det med en kniv
- Skræl kartoflerne og knoldselleri og skær det hele i grove stykker.
- Varm olien op i en gryde.
- Svits porrer og hvidløg.
- Tilsæt kartofler og knoldselleri
- Tilsæt bouillon,laurbærblad og timian og lad det simre under låg.
- Steg baconen på en pande uden fedtstof.
- Lad baconen dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
- Fjern laurbærbladet fra suppen
- Purer suppen med en stavblender.
- Kom suppen tilbage i gryden
Suppen serveres med bacon drysset på toppen. Hertil kan spises hjemmebagte suppehorn eller flütes.
Billeder senere...Kan ikke uploade pt.