En roulade er nem at lave.Du kan putte fyld i efter behag og humør. Jeg har også lavet denne grunddej med fyld af fløde og friske jordbær.Næste gang jeg laver den skal det være med friske blåbær og tilbehør i form af blåbæris...bare en lille kugle.
Roulade
3 æg (gerne frisklagte landæg ...fordi de smager bedre og har en dejlig solgul blomme)
125 gram sukker
50 gram kartoffelmel
1 spsk. mel (med top på)
2 tsk. bagepulver
50 gram smeltet margarine
Fyld
300 gram frossen hindbær (bør opvarmes 1 minut i gryde...Af sundhedsmæssige årsager).
4 spsk hindbærsyltetøj
Tilbehør
Flødeskum
- Pisk æggehviderne meget stive,drys sukkeret i lidt ad gangen og pisk hele blandingen godt sammen.
- Vend æggeblommerne forsigtigt i .Stille og roligt,så du ikke slå luften ud af æggehviderne og ødelægger ,du får en luftig roulade. Kartoffelmel,bagepulver og mel blandes sammen og sigtes ned i æggehviderne og sukkeret sammen med den smeltede margarine.
- Dejen kommes i en smurt bageform ca. 30x40 cm og bages i 200 grader i 10 minutter. Jeg lægger bagepapir i min bradpande og smører det med margarine.Nemmere,når du skal vende den over på det sukkerdryssede papir senere.
- Vend den bagte rouladebund over på et sukkerdrysset papir.(rigeligt med sukker på )
- Læg et fugtigt viskestykke henover
- Lad bunden afkøle inden du hælde fyldet på
- Bland fyldet.
- Træk papiret af bunden.
- Kom fyldet på bunden og rul den sammen til en roulade
- Pisk fløden og server den til hindbær rouladen.
.................TIPS ! ............ Jeg sætter altid mit bagepapir fast i bradpanden med tøjklemmer mens jeg hælder dejen i .Ellers ruller det sammen og det gider jeg ikke.Så løsner jeg klemmerne og smører dejen helt ud til kanterne.