lørdag den 25. maj 2013

 Hindbær roulade lavet med æg fra min søn´s fritgående høns.Derfor har min roulade denne smukke gule farve.
En roulade er nem at lave.Du kan putte fyld i  efter behag og humør. Jeg har også lavet denne grunddej med fyld af fløde og friske jordbær.Næste gang jeg laver den skal det være med friske blåbær og tilbehør i form af blåbæris...bare en lille kugle.

Roulade

3 æg    (gerne frisklagte landæg ...fordi de smager bedre og har en dejlig solgul blomme)
125 gram sukker
50 gram kartoffelmel
1 spsk. mel (med top på)
2 tsk. bagepulver
50 gram smeltet margarine

Fyld

300 gram frossen hindbær (bør opvarmes 1 minut i gryde...Af sundhedsmæssige årsager).
4 spsk hindbærsyltetøj

Tilbehør
Flødeskum


  1. Pisk æggehviderne meget stive,drys sukkeret i lidt ad gangen og pisk hele blandingen godt sammen.
  2. Vend æggeblommerne forsigtigt i .Stille og roligt,så du ikke slå luften ud af æggehviderne og ødelægger ,du får en luftig roulade. Kartoffelmel,bagepulver og mel blandes sammen og sigtes ned i æggehviderne og sukkeret sammen med den smeltede margarine.
  3. Dejen kommes i en smurt bageform ca. 30x40 cm og bages i 200 grader i 10 minutter. Jeg lægger bagepapir i min bradpande og smører det med margarine.Nemmere,når du skal vende den over på det sukkerdryssede papir senere.
  4. Vend den bagte rouladebund over på et sukkerdrysset papir.(rigeligt med sukker på )
  5. Læg et fugtigt viskestykke henover
  6. Lad bunden afkøle inden du hælde fyldet på
  7. Bland fyldet. 
  8. Træk papiret af bunden.
  9. Kom fyldet på bunden og rul den sammen til en roulade
  10. Pisk fløden og server den til hindbær rouladen.
Og nu skal der smages

.................TIPS ! ............ Jeg sætter altid mit bagepapir fast i bradpanden med tøjklemmer mens jeg hælder dejen i .Ellers ruller det sammen og det gider jeg ikke.Så løsner jeg klemmerne og smører dejen helt ud til kanterne.