Hvad du lige har i køleskabet retten..................
Tøm køleskab menu. Kender du ikke det ..man kommer sent hjem og gad ikke lige handle ind på vejen hjem.Så bikser man lige lidt mad sammen til manden med det man har i køleskabet.Her kan du se mit påfund til dagens aftensmad.Og han var heldigvis vild med det.
Her er retten inden den sættes i ovnen i ca. 50 minutter. |
Nok til 2 personer
200 g frosne ærter og gulerødder
200 g kartofler
4 koteletter
2 små løg
Lille håndfuld tranebær
½ rød peber
1 spsk. stærk sennep
Lidt rasp (ca.3 spsk.)
salt
peber
olivenolie
Tilbehør ....rugbrød
Læg bagepapir i en bradpande (ca. 20 x30cm)
Hæld 2 spsk. olivenolie på bagepapiret
Kom de frosne ærter i bradpanden som bund
Skræl kartoflerne. Skær dem i både,som lægges ovenpå ærterne.
Læg koteletterne ovenpå kartoflerne.
Drys med salt og peber (efter behov)
Skær den ½ røde peber i tern,som fordeles over koteletterne
Fordel sennepen i et jævnt lag på koteletterne og på grøntsagerne.
Pil løgene.Skær dem i både og fordel dem mellem kød og grøntsager.
Drys tranebær rundt over retten.
Drys rasp i et tyndt lag på kødet ( så kødet ikke for hurtigt tager farve)
Giv retten en god sjat olivenolie (henover)( ca.3-4 spsk) inden den sættes i ovnen.
Retten skal have ca 50 minutter i forvarmet ovn på 200 grader.
Undervejs vender du koteletterne rundt og roder lidt op i kartoflerne og grøntsagerne.
Spises med er godt stykke rugbrød til.......
Det behøver ikke koste en jetjager at lave en lækker aftensmad.