fredag den 5. juli 2013

Jordbærkage

                                   En hurtiglavet jordbærkage...som vækker begejstring
Du skal bare bage en marengsbund.

Nok til ca 4-6 personer

Ingredienser
6 æggehvider
300 gram flormelis

Pynt
500 gram jordbær (evt 100gram sukker til lage)
2½ dl piskefløde
1 tsk. sukker
en håndfuld fint hakket mandler uden skal på


Du gør således,når du skal lave din marengsbund.
Tag 6 æggehvider og pisk dem meget stive.Så stive,at når du vender bunden i vejret på skålen falder de ikke ud.
Flormelisen tilsættes lidt ad gangen.Der piskes fortsat.
*fif*Man kan evt. tilsætte lidt farve til marengsen.Jeg bruger Icing Color fra Specialkøbmanden.Dog ikke i denne.

Tegn en cirkel på ca.28-30 cm i diameter på et stykke bagepapir.Klip ud og læg på bageplade.

Fordel marengsen herpå.Gem ca 1/3 til kanten. Den puttes i en sprøjtepose med stjernetyl. Massen sprøjtes på i kanten hele vejen rundt.

Bages i forvarmet ovn på 130 grader i ca.45 minutter.

Afkøler i 10 minutter og bagepapiret trækkes forsigtigt af.

Fyld

Jordbærene skylles og halveres.
Kan evt. drysses med 100gram sukker.Lad dem hvile en ½ times tid. Hvis du helst vil have dem søde.

Fløden piskes med 1 tsk. sukker. Kan udelades da marengsbunden er forholdsvis sød

Pynt marengsbunden

Kom fløden midt på bunden.Lad kanten være fri.Kom jordbærene ovenpå fløden.Har du haft jordbærene i sukkerlage undgå at få for meget væske med over i fløden.Giver et sjappet udseende og kagen bliver svær at flytte over på en tallerken.

Fordel de hakkede mandler over jordbærene. * fif* smager godt,hvis du høvler lidt mørk chokolade henover.