søndag den 23. september 2012

Bulgur med æbler og karry

Bulgur er en populær spise her i huset.Jeg laver den i flere variationer,da min svigersøn er vegetar.Bulgur er knækkede og forkogte hvedekorn.De er meget nemme at arbejde med.Og så smager de super godt.Kan bruges i stedet for ris.Kan anvendes til de fleste retter som tilbehør.Man kan blande mange forskellige ingredienser i den kogt bulgur.Eksempelvis æbler,ærter,majs,squash,agurke,hvidløg osv.Kun fantasien sætter grænser.
Bulguren skylles meget grundigt, inden du bruger den.Der kan nemlig forekomme enkelte småsten deri.(alt for dyrt i tandlæge regninger,hvis du knækker en tand).

Bulgur til 2 personer

2 dl bulgur koges i 4 dl vand.
Kogetid : 10-12 min. (hold øje med det... bulguren suger vandet til sig og pludselig kan det brænde fast i gryden).

Jeg lader det afkøle lidt .
I mens skræller jeg 3-4 æbler
Som skæres i fine små tern
Æblerne tilsættes den let afkølede bulgur.
2 tsk. karry tilsættes.Jeg har brugt indisk karry (Kom gerne mere i ,hvis du er til stærk mad) 
Det hele blandes sammen og smages til med lidt salt.
Bulgur med æbler og karry smager godt både koldt og varmt.
Og sundt er det også :-)
Bulgur kan købes de fleste steder.Jeg har købt mine hos Rema 1000. 400 g.bulgur koster ca 15-20 kr.