fredag den 14. september 2012

Et forslag til weekendmad,som ungerne også holder af. (Der bliver 6 kæmpe burger ud af 1 kilo filet).
Kunne være Pulled Pork,som langtidssteger i ovn.
Du skal købe 1 kilo nakkefilet eller mere.Bilka har nogle gode stykker.
Saltlage:
  • 2 liter vand
  • 120 ml salt = (1,2dl)
  • 100 ml sukker =(1dl)
  • 3 laurbærblade (behøves ikke)
Krydderiblanding:

  • 1 spsk. salt
  • 3 spsk. paprika
  • 4 spsk. brun farin
  • 2 spsk. barbecuekrydderi
  • 1 spsk. hvidløgspulver (behøves ikke)
  • lidt sort peber eller cayennepeber.
Start med at lave saltlagen ved at røre salt og sukker ud i vandet til det er opløst.Tilsæt måske laurbladene og kom kødet i lagen.Sættes i køleskabet i 10-12 timer.Evt.natten over.
Bland herefter alle ingredienserne til krydderiblandingen.Gnid dem ind i kødet og lad det stege i en 100 grader varm ovn indtil stegetermometeret viser 95 grader.Jeg skruede temperaturen op på 110 grader,fordi jeg synes,det gik for langsomt (gab).....ca.12 timer i ovnen og kødet er lige til at pille fra hinanden med 2 gafler.
Jeg serverede kødet i burgerboller med hjemmelavet coleslaw...Du kan jo også bare putte rødkål og agurkesalat i. Eller koge små kartofler med skræl på og lave en lækker brun stegesovs.God fornøjelse og velbekomme.