lørdag den 15. september 2012

Chokoladekage med hvid fondant i to etager. Kagen er smurt med en lækker smørcrem inden den forholdsvise tyndt udrullet fondant lægges på.Dæk hele kagen godt med smørcrem ellers kan den brune chokoladekage ses igennem den hvide fondant.Roserne og bladene er lavet i fondant,som er indfarvet med lyserød og grøn pastelfarve.Rose bladene er lavet af 6 små kugler fondant, som rulles tyndt ud og formes i hånden til en rose.De grønne blade er lavet i en form købt hos Specialkøbmanden.Jeg sakser lige opskriften på chokoladekagen ind her.
Chokoladekage :

- 465 g blødt smør
- 660 g. sukker
- 2-4 spsk. vaniljeekstrat (evt.vaniljesukker)
- 6 æg (som har stuetemperatur)
- 400 g. hvedemel
- 320 g.god kakao
- 2 tsk. natron
                                                               - 2 tsk. bagepulver
                                                               - 100 g. god mørk chokolade 55% knapper eller andet chokolade,der er hakket i mindre stykker.
- evt. hakkede nødder fx. pecan nødder.6 dl. kærnemælk.
Sådan gør du ......Blødt smør,sukker og vaniljeekstrat piskes samme i skål med håndmixeren til det er rørt sammen.Æg tilsættes og piskes sammen.Hvedemel,kakao,natron og bagepulver blandes i skål for sig.
Opskriften passer til en rund form på 30 cm og 7½ cm dybe....Bages i almindelig ovn ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 1 time og 40 minutter.
Opskriften passer også til to runde forme på 20cm og 7½cm dybe.Bages i alm.ovn ved 180 grader (ikke varmluft) i 1 time og 20 minutter.

Du skal være opmærksom på, at kagen hæver meget. Så undgå at fylde dejen helt op til kanten af formen.
Ellers ligner det en vulkan i udbrud og du har chokolade kage..dryppende ud af ovnen...Tro mig..det er noget værre griseri... ;)