Chokoladekage :
- 465 g blødt smør
- 660 g. sukker
- 2-4 spsk. vaniljeekstrat (evt.vaniljesukker)
- 6 æg (som har stuetemperatur)
- 400 g. hvedemel
- 320 g.god kakao
- 2 tsk. natron
- 2 tsk. bagepulver
- 100 g. god mørk chokolade 55% knapper eller andet chokolade,der er hakket i mindre stykker.
- evt. hakkede nødder fx. pecan nødder.6 dl. kærnemælk.
Sådan gør du ......Blødt smør,sukker og vaniljeekstrat piskes samme i skål med håndmixeren til det er rørt sammen.Æg tilsættes og piskes sammen.Hvedemel,kakao,natron og bagepulver blandes i skål for sig.
Opskriften passer til en rund form på 30 cm og 7½ cm dybe....Bages i almindelig ovn ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 1 time og 40 minutter.
Opskriften passer også til to runde forme på 20cm og 7½cm dybe.Bages i alm.ovn ved 180 grader (ikke varmluft) i 1 time og 20 minutter.
Du skal være opmærksom på, at kagen hæver meget. Så undgå at fylde dejen helt op til kanten af formen.
Ellers ligner det en vulkan i udbrud og du har chokolade kage..dryppende ud af ovnen...Tro mig..det er noget værre griseri... ;)