Du kan eventuelt lave din brune sovs til flæskestegen på denne måde.Den smager faktisk godt.
Den lette måde at lave sovs på :
Smelt ca 35 g margarine
Pisk 2 spsk. mel i
Tilsæt stegeskyen fra din flæskesteg (evt.gennem et dørslag)..rør godt for at undgå klumper.
Tilsæt 2½ dl kogt kartoffelvand (varmt og direkte fra gryden ...Husk at salte dine kartofler).
Min mor synes,det er ulækkert at bruge kartoffelvand i sovs.Det synes jeg ikke. Kartoffelvand er sundt..Og min bedstemor gjorde det ;-)
Nå,men tilbage til sovsen.
Der skal røres kraftigt nu...for ! når du hælder den varme kartoffelvand i... bliver sovsen tyk og det går stærkt.Synes du,det går for stærkt..så tag blot gryden af komfuret og rør det sammen.Bliver det for tykt..hæld lidt vand i.
Nu skal det stille og roligt have er opkog..og du bliver der altså og pisker og pisker.
Tilsæt madkulør - til sovsen har den ønskede brune farve.
Smages til med groft salt.
Der ca.til 3-4 personer,som ikke frådser med sovsen :-)