onsdag den 19. september 2012

Svinekam uden ben ca 1500 g med Sydesalt (til 4 personer).
Fremgangsmåde  Gnid salten godt ned i sværets ridser.Steges ved 200 grader ( i forvarmet ovn) til stegen har en centrumtemperatur på 65 grader - ca. 1-1½ time. Du skal ikke nødvendigvis anvende fedtstof til bradpanden.Det gør jeg aldrig. Undervejs tilsætter du ca. 2 dl. vand til stegen.Jeg tilsætter altid først vandet, når jeg kan dufte stegen i mit køkken.Så har du noget at lave sovs af.Stegen må aldrig løbe tør for væske.Stegen efterbrunes ved 250 grader til sværen er knasende sprød og lækker.Ca. 10 minutter..Men, hold øje med den ;-) I aften serverer jeg hvide kartofler,brun sovs og selvfølgelig rødkål til (mums).
Den sydesalt jeg anvender i dag er fra Mariager Sydesalt.Det er et rent naturprodukt og indeholder flere mineraler end industrielt fremstillet salt.Foruden natriumklorid indeholder sydesalt blandt andet
magnesium,calcium,kalium og sulfat. Der er 39% sydesalt, 32% knust sort peber, 14% timian, 7% persille, 5% merian og 3% laurbærblade i den blanding, jeg anvender i aften.
Er sydesalt så anderledes, end den salt man anvender ved middagsbordet normalt ? Ja, det er den faktisk.Sydesalt er fremstillet af havvand, der foruden natriumklorid indeholder blandt andet magnesiumklorid,calcium og mineraler.Bordsalt består kun af natriumklorid...fordi de andre bestanddele er fjernet fra fabrikken.
Sydesalt kan købes hos Mariager Saltcenter eller bestilles over nettet.
http://www.saltcenter.com/netbutik/